Estetisk Tandvård

Ett vackert leende och friska tänder har stor betydelse för självkänslan. Att ha vita, jämna tänder är en genomgående önskan. Idag finns flera möjligheter att påverka tändernas färg, form och ställning. Vi utbildar oss regelbundet inom ämnet kosmetisk/estetisk tandvård. 

  

Missfärgningar

Vissa missfärgningar av t ex tobak, te, kaffe mm kan vi ofta polera bort med en speciell blästringsmetod, Air- Flow. En modern metod som blästrar bort beläggningar och missfärgningar med vatten, luft och ett speciellt rengöringspulver.  Air- Flow gör även tandhygienistbehandlingen mer skonsam, tar bort biofilm och plack på ett mycket effektivt sätt, särskilt för dig som har problem med tandfickor och tandlossning.
Du fräschar upp ditt leende snabbt, skonsamt och smärtfritt.

  

Kosmetisk tandblekning

Med tiden blir tänderna vanligtvis mörkare bl. a genom en ökad mineralinlagring. Detta kan vi idag bleka bort med effektiva och skonsamma metoder.

Vi vill alltid att tandläkaren eller tandhygienisten först undersöker och gör en bedömning av din tandstatus. Om du har hål eller dåliga fyllningar måste detta åtgärdas först. Blekning är inte skadligt för tänderna om det utförs på rätt sätt. Den påverkan som blir på tandemaljen kan jämföras med att dricka ett glas Coca-Cola.

 

Skalfasader

I vissa fall när man inte kan bleka tänderna eller om man vill förändra formen på tanden, kan man göra s k skalfasader eller skalkronor på tänderna. Det innebär att man slipar minimalt på tanden och sedan “limmar” på ett tunt porslinsskal, ungefär som en lösnagel på tanden. Skalfasaden sitter hårt och lossnar inte. Är tänderna mycket lagade sedan tidigare gör man oftast “vanliga” porslinskronor. Enklare formförändringar som t ex ett litet mellanrum mellan två tänder, kan man ibland lösa genom att bygga på tänderna med med fyllningsmaterial i tandens färg.