Invisalign

Förändra ditt leende med ” osynlig” tandställning. Vi utför nu behandlingar med Invisalign.

En ny metod att rätta till mindre felställningar i bettet utan den traditionella ”rälsen”. Man använder istället genomskinliga plastskenor som byts med två veckors intervall.

Hur går det till

1. Tandläkarbesöket
Så snart Invisalign-tandläkaren har konstaterat att behandlingen är lämplig för dig tar man foton,röntgenbilder och digitala bilder, eller ett avtryck av dina tänder. Denna registrering används för att skapa en 3D-behandlingsplan i ClinCheck®,bara för dig.

2. Skenorna
Skenorna specialtillverkas för dig och levereras till din tandläkare. Du får ett set med skenor som ska bäras varje dag och du byter själv skenor hemma – med i genomsnitt 1–2 veckors mellanrum. 

3. Resultatet
Var 6:e–8:e vecka går du på kontroll hos tandläkaren och får nya skenor. När behandlingsplanen har genomförts behöver du ha s.k. retainers för att behålla ditt nya leende.

Kontakta kliniken i Härnösand eller Sundsvall för att ta reda på om Invisalign kan passa dig.

 

Tandreglering

Det är aldrig för sent att rätta till tänder som sitter lite på sned eller kors och tvärs, vi vill att du ska le hela livet. Det syns när du känner dig stolt över ditt leende och visst är det roligare att visa upp en tandrad som du är nöjd med. Tänder som sitter på sin rätta plats är också lättare att hålla rent och sköta om, vi använder dem ju faktiskt varje dag.

 

Till tandläkarkliniken i Sundsvall kommer regelbundet Daniel Smedenholm Leg tandläkare Specialist inom tandreglering

 

För mer information kontakta kliniken i Sundsvall.