Mer om implantat

Implantatbehandling är idag en säker behandling och lyckas nästan alltid. Inför behandlingen är det viktigt att göra en noggrann undersökning med bl a röntgen för att kontrollera att käkbenet är friskt och att det finns tillräckligt med ben för att man ska kunna operera in titanskruvar. Det är också viktigt att övriga tänder är friska och infektionsfria.

 

Implantatbehandlingen görs i två (ibland tre) steg.

  1. Först opereras ett eller flera titanimplantat in i käken – detta får sedan växa fast i käkbenet under sex till åtta veckor. Detta är den kirurgiska delen av behandlingen.

  2. När implantaten läkt fast börjar vi framställningen av kronan eller bryggan som ska sitta på implantatet – den protetiska delen av behandlingen. Det kan behövas några inprovningar innan tänderna slutgiltigt är på plats.
  • Precis som naturliga tänder kräver också implantat regelbundna kontroller och noggrann munhygien. Med noggrann skötsel bidrar Du till att implantatet kommer att fungera under lång tid. . Våra tandhygienister informerar och visar Dig om lämpliga åtgärder och god munhygien.

  • Det finns ingen åldersgräns uppåt för att få implantat. På barn och ungdomar som fortfarande växer väntar vi med implantat tills de vuxit färdigt.