Missfärgningar

Missfärgningar av till exempel tobak, te och kaffe kan vi ofta polera bort med hjälp av Air-Flow, en modern metod som blästrar bort beläggningar och missfärgningar med vatten, luft och ett speciellt rengöringspulver. Air-Flow gör även tandhygienistbehandlingen mer skonsam genom att det tar bort biofilm och plack på ett mycket effektivt sätt, vilket är särskilt viktigt för dig som har problem med tandfickor och tandlossning.

Du fräschar upp ditt leende snabbt, skonsamt och smärtfritt.

Kosmetisk tandblekning

Med tiden blir tänderna vanligtvis mörkare bland annat genom en ökad mineralinlagring. Detta kan vi i dag bleka bort med effektiv och skonsam tandblekning.

Vi vill alltid att tandläkaren eller tandhygienisten först undersöker och gör en bedömning av din tandstatus. Om du har hål eller dåliga fyllningar måste detta åtgärdas först. Tandblekning är inte skadligt för tänderna om det utförs på rätt sätt. Den påverkan som blir på tandemaljen kan jämföras med att dricka ett glas Coca-Cola.

Skalfasader

I vissa fall när man inte kan bleka tänderna eller om man vill förändra formen på tanden kan man göra så kallade skalfasader eller skalkronor på tänderna. Det innebär att man slipar minimalt på tanden och sedan fäster ett tunt porslinsskal, ungefär som en lösnagel, på tanden. Skalfasaden sitter hårt och lossnar inte. Är tänderna mycket lagade sedan tidigare gör man oftast vanliga porslinskronor.

Enklare formförändringar som till exempel ett litet mellanrum mellan två tänder, kan vi ibland lösa genom att bygga på tänderna med med fyllningsmaterial i tandens färg.

Intresserad av tandblekning i Sundsvall eller Härnösand?

Boka tid hos oss för tandblekning! Vår målsättning är att kunna erbjuda dig den bästa behandlingen – med hög kompetens och kvalitet i alla led. Vi finns tillgängliga för tandblekning i Sundsvall på Thulegatan 14, samt för tandblekning i Härnösand på Köpmangatan 14. Välkommen!